ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ.

Ανεξέλεγκτος ο Κιμ.Η Β.Κορέα εκτοξευσε πύραυλο που περασε πάνω από την Ιαπωνία.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τον τελευταίο πυραύλο της τη Δευτέρα,ως  μέρος μιας σειράς εκτοξεύσεων που φαινομενικά αποσκοπούσαν να εκφράσουν θυμό σε μια κοινή αμερικανική και νοτιοκορεατική άσκηση με πυραύλους που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο πύραυλος αναφέρθηκε ότι πέρασε πάνω από την ιαπωνική επικράτεια, σε μια σημαντική κλιμάκωση της προκλητικής συμπεριφοράς της Βόρειας Κορέας.


Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe δήλωσε τη Δευτέρα το απόγευμα ότι ο βόρειος κορεάτικος πυραύλος εντοπίστηκε κοντά στην Ιαπωνία και σύντομα πέρασε από τον ιαπωνικό εναέριο χώρο πάνω από την περιοχή Tohoku, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας.
«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατέψουμε το κοινό», υποσχέθηκε ο Abe μετά την ανίχνευση της εκτόξευσης.
Οι κάτοικοι του Tohoku κλήθηκαν να καταφύγουν σε ένα "ανθεκτικό κτίριο ή υπόγειο" καθώς πλησίασε ο πυραύλος.
Οι εκθέσεις παρακολούθησης της Νότιας Κορέας υποδεικνύουν το σημείο που προσγειώθηκε στη θάλασσα μετά τη διέλευση από την Ιαπωνία.
Η ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε τη Δευτέρα το απόγευμα ότι τρεις πυραύλοι εκτοξεύθηκαν από τη Βόρεια Κορέα. Αυτός που πέρασε από τον ιαπωνικό εναέριο χώρο έσπασε σε τρία κομμάτια πριν συντριβεί στη θάλασσα περίπου χίλια χιλιόμετρα από το Χοκάιντο, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Ενημέρωση : Το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:
Εκτιμούμε ότι η Βόρεια Κορέα διενήργησε εκτόξευση πυραύλων τα τελευταία 90 λεπτά. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο πυραύλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα πέταξε πάνω από την Ιαπωνία. Βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο της αξιολόγησης αυτής της εκτόξευσης. Η Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD) προσδιόρισε ότι η εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα δεν αποτελούσε απειλή για τη Βόρεια Αμερική. Συνεργαζόμαστε στενά με την Διοίκηση του Ειρηνικού, τη Στρατηγική Διοίκηση και το NORAD και θα προσφέρουμε μια ενημέρωση το συντομότερο δυνατό.
Πηγή  http://www.breitbart.com/national-security/2017/08/28/north-korea-fires-missile-japan-well-take-utmost-efforts-protect-public-says-pm-abe/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

191 ΚΡΑΤΗ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.ΤΟ Η.Β. ΛΕΕΙ ΝΑΙ.

ALLAHUΑΚΜΠΑΡΙΣΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΕΙ ΣΤΟ CANNESERIES

ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΖΕΙ.