Ρώσοι πολίτες.Δεν μπορούν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα με τις κυρώσεις.

Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ δεν θα έχουν καμία επίπτωση, αλλά η απογοήτευση για τον Trump μεγαλώνει - δημοσκόπηση.

Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ δεν θα έχουν καμία επίπτωση, αλλά η απογοήτευση στο Trump μεγαλώνει - δημοσκόπηση
Πολλοί Ρώσοι πιστεύουν ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της χώρας τους δεν θα έχουν σημαντική επίπτωση, αν και το ποσοστό εκείνων που είναι δυσαρεστημένοι με τις ενέργειες του αμερικανικού προέδρου Donald Trump έχει αυξηθεί και πάλι.
Η κρατική δημοσκόπηση VTSIOM ανέφερε την Παρασκευή ότι έρευνα από τα τέλη Ιουλίου δείχνει ότι το 68% των Ρώσων έχει επίγνωση των νέων κυρώσεων που επιβλήθηκαν εναντίον της Μόσχας από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το τριάντα δύο τοις εκατό δήλωσε στους ερευνητές ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που είχαν ακούσει για τις εξελίξεις.
Στην ίδια μελέτη, το 48% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αναμένουν ότι οι νέοι περιορισμοί δεν θα επιφέρουν αλλαγές στις πολιτικές της Ρωσίας ή στις σχέσεις της με τις ξένες χώρες. Λιγότερο  από το ένα τρίτο - 28% - δήλωσε ότι οι συνέπειες των κυρώσεων θα μπορούσαν να είναι αρνητικές και το 9% πιστεύει ότι η Ρωσία θα επωφεληθεί πραγματικά από αυτές.
Επιπλέον, το 29% πιστεύει ότι είναι καλύτερο να αφήσει τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ χωρίς απάντηση, ενώ το 19% δήλωσε ότι υποστήριξε μια συμμετρική απάντηση και το 9% παραδέχθηκε ότι αν και θεώρησαν αμοιβαίες κυρώσεις απαραίτητες, δεν μπορούσαν να δώσουν συγκεκριμένες ιδέες για τέτοια βήματα .
Όταν ρωτήθηκαν για τις προηγούμενες δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, το 35% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι, κατά τη γνώμη τους, τα μέτρα αυτά βελτίωσαν την κατάσταση στη χώρα. Πάνω από το ένα τέταρτο - 26% - δήλωσαν ότι σκέφτηκαν ότι η Δύση κατάφερε να επιδεινώσει την κατάσταση στη Ρωσία και το 29% δήλωσε ότι δεν είδαν ούτε θετικές ούτε αρνητικές αλλαγές.
Επιπλέον, το 72% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση συμμερίζεται την άποψη ότι οι ρωσικές αρχές δεν θα πρέπει να πιέσουν για την ακύρωση των κυρώσεων διότι αυτό θα συμβεί έτσι κι αλλιώς.
Όταν ρωτήθηκαν για την επίδραση των κυρώσεων στην καθημερινή ζωή των απλών Ρώσων, το 79% δήλωσε ότι δεν μπορούν να αισθανθούν συνέπειες. Το 18% δήλωσε ότι αισθάνθηκε τον αντίκτυπο των κυρώσεων υπό μορφή αύξησης των τιμών, ανεργίας, υποτίμησης του εθνικού νομίσματος και προβλήματα με την είσοδο των θεωρήσεων εισόδου σε ξένες χώρες.
Όσον αφορά την προσωπική τους στάση απέναντι στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τρούμπα, το 28% των Ρώσων είπε ότι αυτό ήταν αρνητικό, το 18% ισχυρίστηκε ότι τα συναισθήματά τους ήταν θετικά και ότι 43 δεν δήλωσαν ιδιαίτερη θέση στον αμερικανικό ηγέτη.
Αυτό διαφέρει από την κατάσταση πριν από ένα μήνα, όταν το 27% των Ρώσων είπε ότι είχαν μια θετική στάση απέναντι στο Trump και το 22% δήλωσε ότι ήταν αρνητικό.
Την Τετάρτη αυτής της εβδομάδας, ο Τράμπ υπέγραψε νομοσχέδιο που επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία - και επίσης στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα - δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η κίνηση ήταν « πολύ εσφαλμένη ».
Σε απάντηση, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ εκτίμησε την πρόταση ως μια δήλωση ενός πλήρους οικονομικού πολέμου, προσθέτοντας ότι, ο νόμος θα είχε αρνητικές επιπτώσεις  στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ.
Πηγή https://www.rt.com/politics/398634-russians-expect-no-consequences-from/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

191 ΚΡΑΤΗ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.ΤΟ Η.Β. ΛΕΕΙ ΝΑΙ.

ALLAHUΑΚΜΠΑΡΙΣΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΕΙ ΣΤΟ CANNESERIES

ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΖΕΙ.