Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΟ 2015.

Ο Abu-Muhammad al-Shimali σκοτώθηκε σε επίθεση της Ρωσικής αεροπορίας.

Το ISIS «Deir ez-Zor emir» που σκοτώθηκε από ρωσική αεροπορική επιδρομή στη Συρία συνδέθηκε με επιθέσεις του Παρισιού το 2015
Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIS / ISIL)ο Abu-Muhammad al-Shimali σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ο τρομοκράτης πιστεύεται ότι συνδέεται με τις επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι.
Ο αυτοανακηρυγμένος «εμίρης του Deir ez-Zor» σκοτώθηκε παράλληλα με 40 άλλους μαχητές, συμπεριλαμβανομένων των υψηλού επιπέδου μαχητών, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής  κοντά στην πόλη Deir ez-Zor, σύμφωνα με το υπουργείο την Παρασκευή.
"Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, υπήρχαν τέσσερις επιτελείς , συμπεριλαμβανομένου του 'emir του Deir ez-Zor' Abu-Muhammad al-Shimali,που ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση και το λαθρεμπόριο νέων στρατολόγων σε στρατόπεδα εκπαίδευσης του ISIS", ανέφερε το υπουργείο.
Οι "ευθύνες" του πρόσφατα δολοφονημένου κυβερνήτη της ΕΣ, σύμφωνα με το υπουργείο, περιελάμβαναν τη μεταφορά "τρομοκρατών IS μέσω των περιοχών της Τουρκίας, της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής, των χωρών του Περσικού Κόλπου και της Αυστραλίας".
Εκτός από το λαθρεμπόριο των στρατολογουμένων στη Συρία, ο al-Shimali ονομάστηκε από "αρκετές ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών" ως ένας από τους διοργανωτές των θανατηφόρων επιθέσεων του Παρισιού το 2015, προσθέτει το υπουργείο.
Ο Αλ-Σιμάλι (επίσης γνωστός ως Tirad Al-Jarba) ήταν γεννημένος  στην Σαουδική Αραβία.

Πηγή www.rt.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

191 ΚΡΑΤΗ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.ΤΟ Η.Β. ΛΕΕΙ ΝΑΙ.

ALLAHUΑΚΜΠΑΡΙΣΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΕΙ ΣΤΟ CANNESERIES

ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΖΕΙ.