ΝΤΙΜΙΤΡΩΦ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.

ΑΡΘΡΟ ΕΜΕΤΟΣ ΤΟΥ SPIEGEL ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΙΜΙΤΡΩΦ.

Αποτέλεσμα εικόνας για γελιοι σκοπιανοι φωτο
Αποκαλυτικό για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης των Σκοπίων αλλά και την στάση των ευρωπαίων εταίρων στο θέμα αυτό, είναι δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα του Der Spiegel (Spiegel online). Σε αυτό, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ επιμένει ότι είναι έθνος μακεδονικό, ζητά άρση του ελληνικού βέτο και ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με προσωρινή ονομασία. Το περιοδικό, επιρρίπτει ευθέως ευθύνες στην Ελλάδα για την στάση της, απέναντι στη προσπάθεια εκδημοκρατισμού που επιχειρεί η νέα κυβέρνηση Ζάεφ.
Το άρθρο φιλοξενεί δηλώσεις που παραχώρησε κατ αποκλειστικότητα στον Keno Verseck, ο ΥΠΕΞ της πΓΔΜ, Nikola Dimitrov.  Εχει υπέρτιτλο «Η ‘Μακεδονία’ (sic) μετά την κυβερνητική κρίση», τον τίτλο «Τα Βαλκάνια ανησυχούν για αυτήν τη χώρα» και υπότιτλο «Η ‘Μακεδονία’ (sic) ήταν το προβληματικό παιδί των Βαλκανίων – τώρα η νέα μεταρρυθμιστική κυβέρνηση προτίθεται να εκδημοκρατίσει τη χώρα. Πρόκειται για τιτάνιο έργο – το οποίο τορπιλίζεται διαρκώς ειδικά από το γειτονικό κράτος της Ελλάδας».
Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι το πλέον ακανθώδες πρόβλημα της ‘Μακεδονίας’ είναι οι σοβούσες εδώ και δεκαετίες διενέξεις με τις γειτονικές της χώρες: από την απόκτηση της ανεξαρτησίας της το 1991 η ‘Μακεδονία’ (sic) παλεύει με την υποθήκη του ιστορικού ζητήματος, σχετικά με το εάν υφίσταται καν ‘μακεδονικό’ (sic) έθνος. Για τους ιδεολόγους σε όλες τις γειτονικές χώρες της ‘Μακεδονίας’ (sic) το ζήτημα τίθεται σε διαφορετικούς βαθμούς. Κατά κύριο λόγο τίθεται στην Ελλάδα: Εκεί υπάρχει άρνηση της ύπαρξης τέτοιου είδους εθνικών και εθνοτικών μειονοτήτων, οι έλληνες ‘Μακεδόνες’ (sic) δεν επιτρέπεται να φέρουν την ‘μακεδονική’ (sic) τους ονομασία, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μία σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Ελλάδα αντιλαμβάνεται το όνομα του κράτους ‘Μακεδονία’ (sic) ως ονομασία ενός μη υπαρκτού έθνους, καθώς επίσης και ως μια υπαινισσόμενη εδαφική απαίτηση σε βάρος της δικής της βόρειας περιοχής της Μακεδονίας. Για το λόγο αυτό η ‘Μακεδονία’ (sic) φέρει σε διεθνές επίπεδο την προσωρινή ονομασία πΓΔΜ (σ.σ.: στο κείμενο FYROM).
Η διαμάχη για την ονομασία έχει παραλύσει τις εξελίξεις στην ‘Μακεδονία’ (sic) για περισσότερο από 25 χρόνια. Λίγο μετά το 2000, η χώρα θα μπορούσε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την ένταξη της στην ΕΕ και το 2008 για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά και οι δύο προσπάθειες απέτυχαν εξαιτίας της άσκησης βέτο από την πλευρά της Ελλάδας. Αυτό συνέβαλε στην λαϊκιστική – εθνικιστική – αυταρχική παρέκκλιση της ‘Μακεδονίας’ (sic) υπό το καθεστώς Gruevski.  O Gruevski κατασκεύασε μια  εθνική ιδεολογία, σύμφωνα με την οποία, η ‘Μακεδονία’ (sic) κατέχει μια εθνική ταυτότητα με ρίζες στην αρχαιότητα. Η Ελλάδα το αξιολόγησε ως μετωπική σύγκρουση.
Η νέα ‘μακεδονική’ (sic) κυβέρνηση τώρα προσεγγίζει την Ελλάδα, μάλιστα με πράξεις. Σταμάτησε σε ένα βαθμό την αρχιτεκτονική μετατροπή των Σκοπίων σε ενός είδους αρχαίας Disneyland που ξεκίνησε με τον Gruevski. Προτείνει την ένταξη στο ΝΑΤΟ με το προσωρινό όνομα και με αυτό ξεκινά τις ευρωπαϊκές ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Μέχρι τώρα δε σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία: ο έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς που στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ήταν σε επίσκεψη στα Σκόπια, ζήτησε από την ‘Μακεδονία’ (sic) επιπλέον συμβιβασμούς –χωρίς να προσδιορίσει τις απαιτήσεις και παρόλο που απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης του 2001 υποχρεώνει την Ελλάδα να μην εμποδίσει την ένταξη της ‘Μακεδονίας’ (sic) στο ΝΑΤΟ με την προσωρινή ονομασία.
«Δεν επιθυμούμε ένα νέο γύρο ανταλλαγής κατηγοριών», δηλώνει σχετικά ο ‘μακεδόνας’ (sic) Yπουργός Εξωτερικών Dimitrov. «Θα πρέπει να μπορούμε να είμαστε, αυτό που είμαστε- ‘Μακεδόνες’ (sic). Δε ζητάμε κάτι που δεν μας ανήκει, αλλά δεν μπορεί να περιμένει κανείς από εμάς να απαρνηθούμε την ψυχή και τις αξίες μας». Ταυτόχρονα, ο Dimitrov προειδοποιεί ότι «είναι μια ριψοκίνδυνη στρατηγική, να εμποδίζει κανείς μια χώρα», όπως έχει δείξει η περίπτωση της ‘Μακεδονίας’ (sic).
Αυτό είναι εμφανές σε πολλά παράλογα συμβάντα: Η ελληνική εθνική ομάδα νεανίδων χειροσφαίρισης αποχώρησε από αγώνα στα Σκόπια γιατί οι ‘μακεδόνισσες’ (sic) παίχτριες φορούσαν φανέλες με το όνομα ‘Μακεδονία’ (sic). Στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε τις νεανίδες ως ηρωίδες. 
Πηγή www.presspublica.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

191 ΚΡΑΤΗ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.ΤΟ Η.Β. ΛΕΕΙ ΝΑΙ.

ALLAHUΑΚΜΠΑΡΙΣΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΕΙ ΣΤΟ CANNESERIES

ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΖΕΙ.