Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.

Κατασκευή γέφυρας ως σύμβολο ειρήνης από τον Πούτιν.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για το σχέδιό του για την οικοδόμηση μιας γέφυρας που θα συνδέει τη Ρωσία με την Ιαπωνία σε μια προσπάθεια επίλυσης των εντάσεων σε μια αλυσίδα αμφισβητούμενων νησιών του Ειρηνικού, ανέφερε την Πέμπτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS .
"Σχεδιάζουμε να χτίσουμε μια γέφυρα  που θα συνδέει τη Σαχαλίνη με το Χοκάιντο", δήλωσε ο Πούτιν στο τρίτο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.
Ο Ρώσος πρόεδρος  ανακοίνωσε επίσης σχέδια για επέκταση του Trans-Siberian εως τη Νότια Κορέα.
Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών έχουν στραβώσει για μια αλυσίδα νησιών του δυτικού Ειρηνικού, γνωστές ως Βορεια εδάφη στην Ιαπωνία και Νότιο Κουριλ στη Ρωσία. Τα νησιά κατασχέθηκαν από τις σοβιετικές δυνάμεις στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και από τότε οι δύο χώρες δεν υπέγραψαν ειρηνευτική συνθήκη.
Μιλώντας στο φόρουμ την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe δήλωσε ότι οι δύο χώρες είχαν "καθήκον να σχεδιάσουν μια γραμμή από κοινού μέχρι να υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία".
Μεγάλα κατασκευαστικά έργα που ανέλαβαν η Ρωσία και η Ιαπωνία "θα αποτελέσουν ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο για τις Νήσους Κουρί», ανέφερε ο Ρώσος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ την Πέμπτη στο φόρουμ .
Η γέφυρα Σαχαλίν-Χοκάιντο, η οποία θα κάλυπτε τα περίπου 42 χιλιόμετρα του στενού La Pérouse, θα μπορούσε να κατασκευαστεί στο «προβλέψιμο μέλλον» και θα πρέπει να θεωρηθεί ως «αντανάκλαση της εμπιστοσύνης που διαμορφώνεται μεταξύ των δύο χωρών . "
Πηγή themoscowtimes.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

191 ΚΡΑΤΗ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.ΤΟ Η.Β. ΛΕΕΙ ΝΑΙ.

ALLAHUΑΚΜΠΑΡΙΣΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΕΙ ΣΤΟ CANNESERIES

ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΖΕΙ.