Η CIA ΜΟΛΥΝΕ ΜΕ LSD ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΗ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ.

Μυστικές υπηρεσίες πειραματίζονται με ανυποψίαστους ανθρώπους αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Το γαλλικό ψωμί έρχεται με LSD στο πείραμα της CIA

Ένα πεντηκονταετές μυστήριο πάνω από το «ψωμί της φρίκης» του Pont-Saint-Esprit, το οποίο άφησε τους κατοίκους να υποφέρουν από ψευδαισθήσεις, έχει λυθεί αφού ένας συγγραφέας ανακάλυψε ότι οι ΗΠΑ το είχαν μολύνει με LSD ως μέρος ενός πειράματος.


Το 1951, ένα ήσυχο, γραφικό χωριό στη νότια Γαλλία ξαφνικά και μυστηριωδώς χτυπήθηκε με μαζική παραφροσύνη και ψευδαισθήσεις. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες είχαν μεταφερθεί σε άσυλα και εκατοντάδες είχαν πληγεί.
Για δεκαετίες υποτίθεται ότι το τοπικό ψωμί είχε δηλητηριαστεί άδηλα με έναν μύκητα. Τώρα, ωστόσο, ένας Αμερικανός ερευνητικός δημοσιογράφος έχει αποκαλύψει στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η CIA έπληξε την τοπική τροφή με το παραισθησιογόνο φάρμακο LSD ως μέρος ενός πειράματος ελέγχου του μυαλού την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Το μυστήριο του Le Pain Maudit εξακολουθεί να στοιχειώνει τους κατοίκους του Pont-Saint-Esprit, στο Gard, στη νοτιοανατολική Γαλλία.
Στις 16 Αυγούστου 1951 οι κάτοικοι ξαφνικά άρχισαν να υποφέρουν με φοβερές παραισθήσεις .
Ένας άνθρωπος προσπάθησε να πνιγεί, φωνάζοντας ότι η κοιλιά του γέμισε φίδια. Ένας 11χρονος προσπάθησε να στραγγαλίσει τη γιαγιά του. Ένας άλλος άντρας φώναξε: "Είμαι αεροπλάνο", πριν πηδήξει από παράθυρο του δεύτερου ορόφου, σπάζοντας τα πόδια τουΈνας άλλος είδε την καρδιά του να φεύγει από τα πόδια του και παρακαλούσε έναν γιατρό να την επαναφέρει. Πολλοί μεταφέρθηκαν στο τοπικό άσυλο μέσα σε ζουρλομανδύα.
Ένα περιοδικό έγραψε εκείνη την εποχή: « οι ασθενείς πέταγονται άγρια από τα κρεβάτια τους, ουρλιάζοντας ότι τα κόκκινα λουλούδια ανθίζουν από το σώμα τους, ότι τα κεφάλια τους έχουν μετατραπεί σε λιωμένο μόλυβδο».
Τελικά, διαπιστώθηκε ότι ο πιο γνωστός τοπικός αρτοποιός είχε μολύνει άθελά το αλεύρι του με ερυσίβη, μια παραισθησιογόνο μούχλα που μολύνει σπόρους σίκαλης. Μια άλλη θεωρία ήταν ότι το ψωμί είχε δηλητηριαστεί με οργανικό υδράργυρο.
Ωστόσο, ο HP Albarelli Jr., ερευνητής δημοσιογράφος, ισχυρίζεται ότι το ξέσπασμα προέκυψε από ένα συγκεκαλυμμένο πείραμα που κατευθύνθηκε από την CIA και την κορυφαία μυστική μονάδα ειδικών επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ στο Fort Detrick του Maryland.
Οι επιστήμονες που παρήγαγαν και τις δύο εναλλακτικές εξηγήσεις, γράφει, δούλευαν στην εταιρεία Sandoz Pharmaceutical Company με έδρα την Ελβετία, η οποία παρέσχε κρυφά τόσο στον στρατό όσο και στην CIA LSD.
Ο κ. Albarelli έρχεται σε επαφή με τα έγγραφα της CIA διερευνώντας την ύποπτη αυτοκτονία του Frank Olson, βιοχημικού που εργάστηκε για την εν λόγω εταιρεία και έπεσε από παράθυρο του 13ου ορόφου δύο χρόνια μετά το περιστατικό του μολυσμένου ψωμιού. Ένα σημείωμααναφέρει μια συζήτηση μεταξύ ενός πράκτορα της CIA και ενός υπαλλήλου της Sandoz που υποστηρίζει ότι το «μυστικό του Pont-Saint-Esprit»  δεν ήταν "καθόλου" προκαλούμενο από μούχλα αλλά από διαιθυλαμίδιο, το D στο LSD.
Κατά τη σύνταξη του βιβλίου του, Ένα τρομερό λάθος: Η δολοφονία του Frank Olson και τα πειράματα μυστικού ψυχρού πολέμου της CIA, ο κ. Albarelli μίλησε στους πρώην συναδέλφους του κ. Olson, δύο από τους οποίους του είπαν ότι το περιστατικό στο Pont-Saint-Esprit ήταν μέρος ενός πειράματος ελέγχου του μυαλού που διεξάγεται από τη CIA και τον αμερικανικό στρατό.
Μετά τον Κορεατικό πόλεμο οι Αμερικανοί ξεκίνησαν ένα τεράστιο ερευνητικό πρόγραμμα για την ψυχική χειραγώγηση των φυλακισμένων και των εχθρικών στρατευμάτων.
Οι επιστήμονες στο Fort Detrick του είπαν ότι οι πράκτορες είχαν επίσης ψεκάσει το LSD στον αέρα και μολύνθηκαν γενικά τα «τοπικά προϊόντα ».
.Στην προσπάθειά του να διερευνήσει την χρησιμότητα του LSD ως επιθετικού όπλου, λέει ο κ. Albarelli, ο αμερικανικός στρατός επίσης κατά το διάστημα 1953 - 1965 μόλυνε πάνω από 5.700 Αμερικανούς στρατιώτες.
Καμία από τις πηγές του δεν αναφέρει αν οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν την υποτιθέμενη πράξη. Σύμφωνα με τις αμερικανικές ειδήσεις, οι γάλλοι αρχηγοί των υπηρεσιών πληροφοριών ζήτησαν από την CIA να δώσει εξηγήσεις ακολουθώντας τις αποκαλύψεις του βιβλίου. 

Πηγή http://www.telegraph.co.uk

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

191 ΚΡΑΤΗ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.ΤΟ Η.Β. ΛΕΕΙ ΝΑΙ.

ALLAHUΑΚΜΠΑΡΙΣΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΕΙ ΣΤΟ CANNESERIES

ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΖΕΙ.